Sunday, February 02, 2014

Trusted BLOGGER or Vice Versa ?

Assalamualaikum ^^ 
Alhamdulillah. Bulan Januari sahaja, ada join beberapa giveaway.

Fortunately, ada rezeki pulak menang beberapa giveaway tersebut. Thank you ALLAH.
Walaupun, bukanlah hal besar pun kan, tapi lebih kepada kita menghargai usaha blogger lain untuk buat giveaway. Kira support sesama blogger la ny ! 

Pertamanya giveaway by Alya Yaya. Hadiah berupa cap style Datuk Siti la katanya dari sponsor Muomari Studio Buotique. Konon-kononya, nak hadiahkan cap tersebut kepada my BFF la, blogger SHAD, tak ada rezeki la kot. 25 Januari mesej dah sent di inbox FB sponsor, hingga ke hari ini, mesej tersebut belum bertukar status kepada 'seen'. 


I dont know what happen to him/her. Mungkin buzy. Whatever. Dalam mesej tersebut dah ditinggalkan alamat my BFF. Pandai-pandai la sponsor bertanggungjawab. Kesian penganjur yang jadi mangsa keadaan. Alhamdulilah, saya ni bukan jenis maki hamun orang taw. eh? okayy gurau. Andai Alya Yaya baca entry ini, saya mintak maaf kalau kata-kata saya mengguris hati anda yer ^^


Mungkin pedas sikit kot la kan. Tapi ini reality. Dalam dunia blogger, macam-macam manusia ada. Mungkin dekat sini Alya tak salah pun, mungkin. Sama-sama kita ambil pengajaran ye. Jangan diulang lagi kesilapan sama.

Orang bertakwa takkan jatuh dalam lubang yang sama untuk kali kedua :)

Okay, habis dah kisah ini.

Next hadiah dari giveway topup by Irah. Tapi bukan dapat topup. Dapat hadiah lain iaitu keychain SABAH dari sponsor SHarina ELyana.

Alhamdulillah, respon beliau positif sangat.


Okay, terima kasih penganjur, Irah. Terima kasih sponsor, Sha :D May ALLAH bless both you !

Next, hadiah ke tiga dari New Year Giveaway by FD & Fariqan Afina. Hadiah set pen dan keychain dari blogger kak Yumida Huda. Sapa tak kenal kak Yumida. Trusted blogger !


Terima kasih penganjur, FD & Fariqan Afina.

Terbaru, pagi tadi hadiah topup RM5 dari blogger Ianfaizal.com. Beliau penganjur untuk giveaway beliau sendiri merangkap sponsor juga. Terima kasih :D


Alhamdulillah. Rezeki Januari. Sekarang dah Februari. Moga rezeki terus mengalir macam duit keluar. eh !
BTW, maaf kepada pembaca, silent reader or whoever you are, andai entry ini mengguris hati. Kita sesama menjaga hak suadara seIslam deh. 

Sampai di sini dahulu. Sekian :D Assalamualaikum.
Hv a nice day <3 Sorry, mesej-mesej diatas tidak bertapis. Malas.

p/s: Di bawah langit tanpa awan. Penuh CINTA Tuhan :')

3 comments:

Ian Faizal said...

Wah.. Banyak gila hadiah.. Untung sebab nasib! hehe. InsyaAllah next saya buat giveaway besar-besaran.

Niena Reen said...

Kadang2 sebab satu pihak saja, pihak lain pun terkena sama kan. Kalau rasa tak boleh nak bagi baik jangan jadi sponsor. Tapi bersangka baik saja lah yang mampu kan? Saya pulak memang malas nak join GA and malas jugak nak buat GA sebab perkara2 macam ni lah... Oh, apa2pun tahniah ya! :D

sha dhira said...

ahaaaa.. sutuju part kena pandai pilih sponsor tu. hehe
LETAK SYARAT FIRST : BERKEMAMPUAN. hEHE