Thursday, February 16, 2012

:.Syukur.:


Alhamdulillah,,terbuka jugak hati na update blog sebagai kenang-kenangan..
Semalam,USIM dengan kerelaan Dewan Senat telah meluluskan agar keputusan peperiksaan semester 1 sesi 2011/2012 dikeluarkan setelah agak lama tertunda...


Begitulah serba ringkas mukaddimah entry kali ini...ntah hape-hape ntah..dah laa tak kasi salam..kihkihkih
ok..Assalamualaikum semua readers and followers and bloggers...

Actually,result kali ini unexpected jugak sebenarnya..memandangkan paper yang diambil mencecah 8 paper yg 7 daripadanya memerlukan tumpuan penghafalan yang lebih...
sangat-sangatlaa membimbangkan yee..arabic pulak tuu..menghafal yang belakang boleh jadi yang depan dah tak ingat...sebenarya itula cabaran dan mehnah sepanjang minggu study dan minggu peperiksaan yang harus seorang berstatus student tempuh !


Alhamdulillah,result yang unexpected tadi officialnye menjadi result cik ekin yang terbaik sepanjang 3 sem menuntut..sangat syukur..lagi menggembirakan apabila kita sebagai anak dapat melihat senyuman dari parents dengan result yang tak seberapa nii kan..mission untuk sem depan perlulah lebih gigih yee...
memangkan ade 2 subjek tough programming dengan 3 jam kredit setiap 1 subjek, fokus lebih sangatlah diperlukan okeee...


Alhamdulillah jugak memandangkan MUET yang menjadi syarat pengijazahan juga sudah mencapai target, just focus on ur class...
thankz God ....!

buat renungan sahabat sekalian...


"Sometimes Allah Ta'ala leaves us with no option except patience, 
More options will only come as a result of our patience...InshaAllah "

Kepada yang telah berjaya menempatkan diri di dalam dean's list congrates kawan-kawanku sekalian...
Kepada yang belum,lebihkan usaha insyaAllah kejayaan milik kita.... :)
wassalam....!

3 comments:

.eypgonzales. said...

congrate dear ! wah dekan tu .. ^__^

shadhira said...

ngaaaa...taniah cik eqin... result aq nangis je tengok.. nk update dlam blog, segan plak ase.. ngaa~

cik ekin~ said...

@eyp gonzalez...hik3, malu lah sy..mane dekan sangat pon...kih3


@sha dhira...btw,congrates tok awk jgk taw...struggle for the nex sem !